L’articulació territorial d’Espanya – Taula redona

L’articulació territorial d’Espanya – Taula redona

Divendres 10 de novembre, a les 11.00 h

Sala Gregori Maians, Biblioteca de Ciències Socials de la Universitat de València

Campus de Tarongers

Aquesta tercera jornada estarà dedicada a analitzar el funcionament del sistema autonòmic espanyol, la seua evolució des de la seua creació i les conseqüències particulars en el cas de la nostra Comunitat. Quines són les solucions que proposen els diferents grups polítics per a superar les febleses que s’han evidenciat en qüestions com el finançament de les comunitats autònomes, la distribució de competències, la coordinació de polítiques sectorials, etc.

Hi participen:

– Joan Baldoví
– Carolina Bescansa
– Antonio Cantó
– Pablo Casado
– Patxi López

Modera: Bernardo Guzmán

Qui són?

Foto Joan BaldovíJoan Baldoví i Roda

És diputat i portaveu per la coalició Compromís al Congrés des de 2011. Va ser alcalde de Sueca entre 2007 i 2011.

És diplomat en Magisteri i ha tingut diverses ocupacions: en una assessoria fiscal, en el diari Levante-EMV com a corresponsal, com a mestre d’escola i com a professor de valencià per a mestres.

 

 

 

Foto Carolina Bescansa viquipèdiaCarolina Bescansa Hernández

És sociòloga i politòloga. Des de 1995 és professora de Metodologia a la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia a la Universitat Complutense de Madrid.
En 2014, juntament amb Pablo Iglesias i Juan Carlos Monedero va registrar Podem com a partit polític i des de desembre de 2015 és diputada electa de Podem per la circumscripció de Madrid. El dia de la constitució de les Corts Generals, va anunciar la seva candidatura a la presidència del Congrés dels Diputats, competint amb el candidat pactat per PP, PSOE i Ciutadans.

 

Foto Toni Cantó facebook okAntonio Cantó García del Moral

És diputat a les Corts Generals des de les eleccions de 2011. Vocal suplent de la Diputació Permanent; portaveu de la Comissió d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient; president de la Comissió de Qualitat Democràtica, contra la corrupció i reformes institucionals i legals; portaveu de la Comissió d’investigació per presumpte financiació il·legal del PP; vocal de la Subcomissió de règim i finançament dels partits polítics.

 

 

 

Foto Pablo CasadoPablo Casado Blanco

És llicenciat en Dret per la Universitat Complutense, llicenciat en Administració i direcció d’empreses i màster en Dret Autonòmic i Local per la Universitat Rey Juan Carlos. Fellow de la SAIS (School of Advanced International Studies) de la Universitat Johns Hopkins a Washington, i visiting professor del Global Leadership and Competiveness Program de la Universitat de Georgetown.

Ha completat la seua formació acadèmica amb el DGP de la Kennedy School of Government de la Universitat d’Harvard, el CLS del Government Affairs Institute de la Universitat de Georgetown, el PLGP del IESE, el PLPE de Deusto Business School, el PGP de l’Institut d’empresa i el Curs de Mercats Financers de l’IEB.

Actualment és sotssecretari general nacional de comunicació del Partit Popular. En la XI legislatura va ser president de la comissió d’Educació i Esport. En la X legislatura va ser portaveu de la comissió mixta per a la Unió Europea, representant en l’Assemblea Parlamentària de la Unió pel Mediterrani i en la COSAC. De 2009 a 2012 va ser director de gabinet de l’expresident del Govern d’Espanya, José María Aznar.

 

Foto Patxi LópezPatxi López Álvarez

És diputat al Congrés i actual secretari de Política Federal del PSOE.

Va ser lehendakari del Govern Basc entre 2009 i 2012, i president del Congrés dels Diputats l’any 2016.

 

 

 

 

 

Foto Bernardo Guzmán okBernardo Guzmán Montoro

És director de continguts de la Cadena SER – Comunitat Valenciana. Va iniciar la seua activitat periodística en el món de l’esport, col·laborant en diversos mitjans. Al març de 1986 es va integrar en la redacció d’Antena 3 Radio a València on, a principis del 1987, va passar a ocupar la direcció d’informatius autonòmica.

Al juny de 1994 es va incorporar a la Cadena SER on, a l’octubre d’aquest mateix any, va ser nomenat cap d’informatius de la Comunitat Valenciana, fins que al març de 2012 assumeix la direcció de continguts regionals, càrrec que ostenta en l’actualitat. Al costat de la direcció de continguts, presenta l’informatiu Hora 14 i els programes informatius especials.

Encara que la seua activitat professional ha estat sempre fonamentalment lligada al món de la ràdio, també ha col·laborat en mitjans escrits i en televisió. En 2012 va ser distingit amb el Premi Periodístic de la Comunitat Valenciana en la seua categoria de millor trajectòria.

Conferencia presidents autonòmics 1

I Conferència de presidents autonòmics – octubre 2004

* * * * *

La articulación territorial de España – Mesa redonda

Esta tercera jornada estará dedicada a analizar el funcionamiento del sistema autonómico español, su evolución desde su creación y las consecuenciass particulares en el caso de nuestra Comunitat. Cuales  son las soluciones que proponen los diferentes grupos políticos para superar las debilidades que se han evidenciado en cuestiones como la financiación de las comunidades autónomas, la distribución de competencias, la coordinación de políticas sectoriales, etc.

 

Joan Baldoví i Roda

Es diputado y portavoz por la coalición  Compromís en el Congreso desde 2011. Fue alcalde de Sueca entre 2007 y 2011.

Es diplomado en Magisterio y ha tenido diversas ocupaciones: en una asesoría fiscal, en el diario Levante-EMV como corresponsal, como maestro de escuela y como profesor de valenciano para maestros.

 

Carolina Bescansa Hernández

Es socióloga y politóloga. Desde 1995 es profesora de Metodología en la Facultad de Ciencias Políticas ySociología en la Universidad Complutense de Madrid.
En 2014, junto a Pablo Iglesias y Juan Carlos Monedero registró Podemos como partido político y desde diciembre de 2015 es diputada electa de Podemos por la circunscripción de Madrid. El día de la constitución de las Cortes Generales, anunció su candidatura a la presidencia del Congreso de los Diputados, compitiendo con  el candidato pactado por PP, PSOE i Ciudadanos.

 

Antonio Cantó García del Moral

Es diputado en las Cortes Generales desde las elecciones de 2011. Vocal suplente de la Diputación Permanente; portavoz de la Comisión de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente; presidente de la Comisión de Calidad Democrática, contra la corrupción y reformas institucionales y legales; portavoz de la Comisión de investigación por presunta financiación ilegal del PP; vocal de la Subcomisión de régimen y financiación de los partidos políticos.

 

Pablo Casado Blanco

Es licenciado en Derecho por la Universidad Complutense, licenciado en Administración y Dirección de Empresas y máster en Derecho Autonómico y Local por la Universidad Rey Juan Carlos. Fellow de la SAIS (School of Advanced International Studies) de la Universidad Johns Hopkins en Washington, y visiting professor del Global Leadership and Competiveness Program de la Universidad de Georgetown.

Ha completado su formación académica con el DGP de la Kennedy School of Government de la Universidad de Harvard, el CLS del Government Affairs Institute de la Universidad de Georgetown, el PLGP del IESE, el PLPE de Deusto Business School, el PGP del Instituto de Empresa y el Curso de Mercados Financieros del IEB.

Actualmente es vicesecretario general nacional de comunicación del Partido Popular. En la XI legislatura fue presidente de la comisión de Educación y Deporte. En la X legislatura fue portavoz de la comisión mixta para la Unión Europea, representante en la Asamblea Parlamentaria de la Unión por el Mediterráneo y en la COSAC. De 2009 a 2012 fue director de gabinete del expresidente del Gobierno de España, José María Aznar.

 

Patxi López Álvarez

Es diputado en el Congreso y actual secretario de Política Federal del PSOE.

Fue lehendakari del Gobierno Vasco entre 2009 y 2012, y presidente del Congreso de los Diputados el año 2016.

 

Bernardo Guzmán Montoro

Es director de contenidos de la Cadena SER – Comunitat Valenciana. Inició su actividad periodística en el mundo del deporte, colaborando en diversos medios. En marzo de 1986 se integró en la redacción de Antena 3 Radio en Valencia donde, a principios del 1987, pasó a ocupar la dirección de informativos autonòmica.

En junio de 1994 se incorporó a la Cadena SER donde, en octubre del mismo año, fue nombrado jefe de informativos de la Comunitat Valenciana, hasta que en marzo de 2012 asume la dirección de contenidos regionales, cargo que ostenta en la actualidad. Al mismo tiempo que la dirección de contenidos, presenta el informativo Hora 14 y los programas informativos especiales.

Aunque su actividad profesional ha estado siempre ligada fundamentalmente al mundo de la radio, también ha colaborado en medios escritos y en televisión. En 2012 fue distingido con el Premio Periodístico de la Comunitat Valenciana en la categoría de mejor trayectoria.