Regne i país: el segon paràgraf del preàmbul de l’Estatut i el fonament de l’autogovern – Manuel Alcaraz

Regne i país: el segon paràgraf del preàmbul de l’Estatut i el fonament de l’autogovern – Manuel Alcaraz

Divendres 10 de novembre, a les 13.00 h

Sala Gregori Maians, Biblioteca de Ciències Socials de la Universitat de València

Campus de Tarongers

 

Foto Manuel Alcaraz okManuel Alcaraz Ramos

És doctor en Dret i professor titular de Dret Constitucional de la Universitat d’Alacant.

Autor d’11 llibres i més de mig centenar d’articles en revistes científiques i tècniques sobre teories del nacionalisme, dret autonòmic, dret de la informació, dret lingüístic, anàlisi política, immigració, corrupció i ètica pública, teoria de la democràcia i política cultural.

Ha sigut ponent en nombrosos congressos, trobades i cursos i també ha realitzat informes per al Govern d’Espanya i organitzacions internacionals sobre pluralisme lingüístic.

Va ser regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant entre els anys 1980 i 1982, més tard vocal del Consell d’Administració de RTVV i diputat en les Corts Generals per Alacant durant la VI legislatura. Ara és membre de la coalició Compromís i d’Iniciativa del Poble Valencià. Va ser cofundador i president de la Plataforma d’Iniciatives Ciutadanes (PIC), associació cívica d’Alacant.

Actualment és conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació de la Generalitat Valenciana.

* * * * *

Reino y país: el segundo párrafo del preámbulo del  Estatuto y el fundamento del autogobierno

Manuel Alcaraz

 

Manuel Alcaraz Ramos

Es doctor en Derecho y profesor titular de Derecho Constitucional de la Universidad de Alicante.

Autor de 11 libros y más de medio centenar de artículos en revistas científicas y técnicas sobre teorías del nacionalismo, derecho autonómico, derecho de la información, derecho lingüístico, análisis político, inmigración, corrupción y ética pública, teoría de la democracia y política cultural.

Ha sido ponente en numerosos congresos, encuentros y cursos y también ha realizado informes para el Gobierno de España y organizaciones internacionales sobre pluralismo lingüístico.

Fue concejal de Cultura del Ayuntamiento de Alicante entre los años 1980 y 1982, más tarde, vocal del Consejo de Administración de RTVV y diputado en las Cortes Generales por Alicante durante la VI legislatura. Ahora es miembro de la coalición Compromís i d’Iniciativa del Poble Valencià. Fue cofundador y presidente de la Plataforma d’Iniciatives Ciutadanes (PIC), asociación cívica de Alicante.

Actualmente es conseller de Transparencia, Responsabilidad Social, Participación y Cooperación de la Generalitat Valenciana.